Deneyin Ad ı : Kırmızı Lahana Deneyi |
Araç ve Gereçler : Yarım kırmızı lahana, sıcak su, tencere, süzgeç, temiz kap, birkaç kavanoz yada bardak. |
Amaç : Kırmızı lahana kullanarak asitli yiyecekleri saptamak. Ön Bilgiler: K ırmızı lahana suyuna asit eklediğimizde, rengi mordan pembeye döner. Asit içermeyen maddeler ise, lahana suyunun rengini değiştirmez yada yeşile dönüştürür. Deneyin Yap ılışı: K LARA KEŞİŞOĞLU LORİN MURAT ırmızı lahana yapraklarını küçük küçük parçalayınız. Bu parçaları bir tencereye koyunuz. Bir büyüğünüzden tencereye kaynar su dökmesini isteyiniz. Yarım saat kadar soğumasını bekleyiniz. Tenceredekileri süzgeçten geçiriniz. Lahana suyunun rengine dikkat ediniz. Her kavanoza bir miktar dökünüz. Kavanozlardan birine biraz limon ekleyiniz. Değişiklikleri gözleyiniz ve not alınız. Öbür ekşi şeyleri de kırmızı lahana suyu kavanozlarına karıştırınız. Hepsi pembe renk veriyor mu? Şimdi de ekşi olmayan şeyleri ekleyiniz. Aralarında asitli olan var mı? Gazoz gibi bazı asitli şeyler ekşi değildir, çünkü içlerinde çok miktarda şeker vardır. |
5 Aralık 2011 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder