MAYALANMA
DENEYİN AMACI : Mikroskobik canlılarda üremeyi görmek.KULLANILAN MALZEMELER: Yoğurt, şeker, lam, lamel, damlalık, su, bira mayası,
beher, dereceli silindir.DENEYİN YAPILIŞI, ANALİZİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ:
1. Beher içerisine 100 ml. su koyunuz. Koyduğunuz su içine 10 gr. şeker ve 0.4 gr bira mayasını çözerek çözeltiyi hazırladıktan sonra 1-2 gün bekletiniz (Şekil 6. 1-2-3).
2. Bir lam üzerine bir miktar yoğurt konularak üzerine birkaç damla su damlatılır. Su ile yoğurdu bir kürdan yardımı ile karıştırdıktan sonra üzeri lamel ile kapatılır (Şekil 6. 4-5).
3. Hazırlanan preparat mikroskopta incelenir (Şekil 6.6).
4. Hazırlanan preparatta bakterilerin üremelerini görmeye çalışınız.
5. Bahsedilen işlemlerin aynısını daha önce hazırladığınız bira mayası çözeltisi ile tekrarlayınız (Şekil 6. 7)
LARA KEŞİŞOĞLU
LORİN MURAT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder